top of page

Mijn naam is Jeroen de Bruin. Ik ben vader van drie kinderen, alle drie jongens en adolescent, waar ik erg gek op ben. Naast psychosociaal therapeut ben ik ook beeldend kunstenaar.

Jarenlang deed ik binnen een interculturele organisatie ervaring op in het coachen en begeleiden van vrijwilligers en studenten. Ik besloot me verder te bekwamen als hulpverlener en startte in 2010 een 4-jarige opleiding tot psychosociaal therapeut. Na deze opleiding heb ik me ingezet als gezinshulpverlener, ambulant- en groepsbegeleider. Ik heb hierdoor ervaring met allerlei situaties die het leven onprettig kunnen maken, en daarnaast met allerlei stoornissen en psychische problemen en de impact ervan in de directe omgeving. Dit alles komt mij nu goed van pas als psychosociaal therapeut. 

Ik help mensen graag om meer compleet zichtbaar te zijn, met de sterke mooie kanten, maar ook met alles wat die schoonheid onderdrukt of onzichtbaar maakt. Authentieke schoonheid en het ervaren van geluk worden vaak onderdrukt door situaties, terugkerende zorgen, pijn, verdriet, angst, depressie of door gedrag van anderen. Wanneer een vervelende situatie in het leven niet goed afgerond wordt, blijft deze zich telkens opnieuw opdringen, totdat het de aandacht krijgt die het vraagt. Als therapeut zal ik daarom ook niet direct een oplossing met je verzinnen voor een probleem, maar je allereerst helpen het probleem te dragen en er gezonde aandacht aan te geven. Zo herstel je en komt er ruimte om authentiek te zijn, vrij te zijn en te stromen. Schoonheid wordt dan weer zichtbaar.

Jeroen de Bruin - Psychosociaal therapeu
exploringtheland.jpg
bottom of page